Renkamės būrelį: norintys gauti valstybės finansavimą turėtų suskubti

Futbolas, šokiai, o gal šachmatai? Rugsėjį daug Lietuvos šeimų renkasi, kokį būrelį lankys jų atžalos šiais mokslo metais. Dalį mokesčio už vaiko būrelį gali sumokėti valstybė, tačiau, norint gauti šį finansavimą, reikia suspėti pasirinkti būrelį iki rugsėjo vidurio, primena Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros (LINEŠA) specialistai.

Tėvams dalį mokesčio už vaiko būrelį gali padengti valstybė, skirdama NVŠ (neformaliojo vaikų švietimo) krepšelį, kuris siekia 15–25 Eur per mėnesį.

Būrelius lankantiems specialiųjų ugdymo poreikių turintiems mokiniams skiriami net du NVŠ krepšeliai.

„Tėvelius, kurie nori mažiau mokėti už būrelį ar už jį gauti pilną kompensaciją, raginčiau nedelsti, iki rugsėjo vidurio išsirinkti būrelį, susisiekti su jo vykdytoju ir sudaryti sutartį. Savivaldybės po rugsėjo 15 d. jau paskirstys valstybės lėšas į būrelius užsirašiusiems vaikams, todėl norint gauti NVŠ krepšelį, svarbu suskubti iki šio termino. Klauskite būrelio vykdytojo, ar jo programai yra taikomas NVŠ krepšelis ir kokio dydžio“, – sako Raimantas Vaitkus, LINEŠA Neformaliojo švietimo stebėsenos ir politikos skyriaus vedėjas.

Jis priduria, kad gauti NVŠ krepšelį galima ir vėliau, tačiau dažniausiai tokia galimybė atsiranda tik tuomet, jei kitas mokinys nusprendžia nebelankyti to būrelio.

Kur ieškoti informacijos apie būrelius

Tėveliams, besirenkantiems būrelį savo atžaloms, R. Vaitkus rekomenduoja apsilankyti svetainėje neformalusis.lt.

„Joje yra pateikiami visi Lietuvoje akredituoti būreliai, taip pat čia galima rasti daugiau informacijos: būrelio vykdytojo kontaktus, vykdymo vietą, laiką ir kt.“, – pasakoja LINEŠA atstovas.

Gauti NVŠ krepšelį vienas vaikas gali tik vienam būreliui.

Iš viso 2024 metams valstybė būreliams finansuoti skyrė 20 mln. Eur.

NVŠ krepšelį Lietuvoje gauna kas trečias mokinys

Pasak LINEŠA atstovo, 2023 m. NVŠ krepšeliu pasinaudojo 109 193 vaikai  – tai yra 31 proc. visų Lietuvos mokinių.

„2021–2023 m. išliko tendencija, kad pagal mokinių amžiaus grupes aktyviausi yra pradinių klasių mokiniai. Tarp berniukų populiariausi yra sporto būreliai, o tarp mergaičių – choreografija ir šokiai“ , – pasakoja R. Vaitkus.

Apie Lietuvos neformaliojo švietimo agentūrą (LINEŠA):

LINEŠA yra Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldi biudžetinė įstaiga, teikianti pagalbą įgyvendinant valstybės politiką neformaliojo vaikų švietimo ir ugdymo karjerai srityse.

Daugiau informacijos: www.linesa.lt

Budas.lt archyvo nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode