Reikės:
500 g bulvių
500 g pankolio
30 g džiūvesėlių
30 g tarkuoto kietojo sūrio
20 g kaparėlių
1 šaukštelio pankolio sėklų
alyvuogių aliejaus
žiupsnio čili skiedrelių
druskos, pipirų
pankolio šakelių papuošimui
Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą.
Bulves nuskutame, supjaustome į keturias dalis. Apverdame sūriame vandenyje 20 minučių. Pankolius taip pat perpjauname per pusę ir padaliname į 8 dalis ir taip pat apverdame sūriame vandenyje 10 minučių. Suverčiame apvirtas bulves ir pankolius į keramikinį ar stiklinį kepimo indą, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei žiupsniu druskos ir atsargiai pamaišome.
Dubenėlyje sumaišome džiūvesėlius, tarkuotą sūrį, pankolio sėklas, kaparėlius, čili skiredreles su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sumaišome rankomis, kad būtų kaip trupiniai. Suberiame trupinius ant bulvių ir pankolių, šauname į įkaitintą orkaitę iki 200C ir kepame 25 minutes. Papuošiame pankolio šakelėmis ir patiekiame iškart.
Beatosvirtuve.lt