Ingredientai:
120g sviesto100g cukraus (dar 100g cukraus į baltymus)4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)žiupsnelis druskos300g ricottos sūrio240g migdolų miltųšaukštelis vanilinio cukrausnutarkuota visos citrinos žievelėcukraus pudra ir norimi ingredientai papuošimui (gali būti figos, gervuogės, mėta).Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su 100g cukraus. Kai gausis šviesi masė, supilkite 4 trynius ir dar paplakite. Tuomet sudėkite ricottos sūrį, migdolų miltus, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę. Viską labai gerai išmaišykite.
Kitame inde, kuris turi būti labai švarus, sausas, be jokių riebalų likučių, išplakite 4 baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus iki standžios putos, dalimis supilkite cukrų, kaskart leidžiant jam ištirpti. Išplakus iki galo, turėtų gautis standus baltymų debesis, kurį įmaišykite į pagrindinę tešlą. Trečdalį baltymų reikia tiesiog gerai įmaišyti, kad jie „atlaisvintų“ tešlą. Likusius baltymus švelniais judesiais įmaišykite dvejomis dalimis, kad baltymų struktūra visiškai nesubliukštų.
Taip paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formelę (rekomenduojama nuo 18cm iki 22cm skersmens) ir kepkite apie 50 minučių iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepus palaukite, kol pyragas atvės, pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite figomis, gervuogėmis, mėtomis.
Autorės asmeninio archyvo nuotrauka