Paaiškėjo geriausi Lietuvos paplūdimio tenisininkai

tenisaspapludimioSekmadienį baigėsi tris dienas Vilniuje vykęs Lietuvos paplūdimio teniso čempionatas. Turnyras sutraukė rekordinį tiek dalyvių, tiek žiūrovų skaičių. Dėl pajėgiausių paplūdimio tenisininkų vardo besivaržančiųjų gretas šiemet pirmą kartą papildė jauniai.

„Tai buvo jau 13-asis čempionatas. Kiekvieną kartą jis sulaukia vis daugiau žaidėjų ir žiūrovų. Džiaugiamės, kad čempionatas vyko sostinės centre prie Baltojo tilto, o tokia lokacija pritraukė ir praeivių dėmesį, tad tikiu, kad vis daugės žinančių apie tokią sporto šaką, o ir žaidėjų gretos augs dar labiau“, – sako čempionatą suorganizavusios Lietuvos paplūdimio teniso federacijos (LPTF) prezidentas Gediminas Šlivinskas.

Vyrų grupėje pirmąją vietą iškovojo Eligijus Mačinskas ir Emilis Jukna, sidabro medalis atiteko Luidži Pakulos ir Tado Janulio dvejetui, o bronzos – klaipėdiečiams Mantui Griciui ir Evaldui Kvaraciejui.

Moterų grupėje nugalėtojomis tapo Gabija Drūteikaitė ir Ieva Drūteikaitė, vicečempionių titulas atiteko Ievai Gelažanskaitei ir Valerijai Kedai, trečiają vietą užėmė Aistė Kielaitė ir Irma Ramanauskienė.

Mišrių dvejetų kategorijoje laimėtojais tapo Valerija Keda ir Rokas Čebrukas, antroji vieta atiteko Laurai Martinaitytei ir Artiomui Ivancovui, trečiosios vietos medalius iškovojo Morta Matelytė ir Mantas Rašinskas.

Svarbiausiame šalies metų paplūdimio teniso renginyje mišrių dvejetų turnyro dalyviai pirmą kartą rungėsi dėl reitingo taškų. Dalyvavimas tokiuose čempionatuose leidžia iškovoti žaidėjams didžiausią kiekį taškų, nes tai aukščiausios – PT600 – kategorijos turnyras.

Savo jėgas čempionate pirmą kartą išbandė ir jauniai (U12, U14, U16, U18). Jie taip pat kaups reitingo taškus ir tokiu būdu į suaugusiųjų varžybas jau įžengs su taškų kraičiu.

„Matome jaunimo susidomėjimą šia sporto šaka, tad jaučiame atsakomybę sudaryti jiems galimybę varžytis čempionate. Apskritai, federacija turi strateginį tikslą prisidėti prie jaunųjų sportininkų ugdymo. Tikime, kad tai yra sporto šaka, kurioje mūsų šalies jaunuoliai gali pasiekti labai aukštų rezultatų. Mūsų akyse jau užaugo žaidėjai, kurie skina apdovanojimus Europoje ir pasaulyje, vienoje aikštelėje susitinka ir kovoja prieš pajėgiausias pasaulio raketes“, – sako G. Šlivinskas.

Turnyro dalyviai pirmą kartą turnyro rezultatus galėjo realiu laiku sekti naujai sukurtoje LPTF internetinėje svetainėje beachtennis.lt.

„Paplūdimio tenisas Lietuvoje jau senokai peržengė siauro entuziastų ratelio rėmus, ypač, šio sporto mylėtojų – Eligijaus Mačinsko, Luidži Pakulos, Evelinos Abaravičiūtės pastangomis. Ir federacija siekia sukurti sąlygas, skatinančias įsitraukti į šią veiklą maksimaliai kokybiškai. Sudėtinga varžybų rengimo sistema keliasi į virtualią erdvę, ir nuo šiol čia, vienoje vietoje, viešai pateiksime visą informaciją apie visus – tiek reitinginius, tiek ir kitus turnyrus. Tikimės, kad tai suteiks patogumo šio sporto senbuviams ir pritrauks naujų žaidėjų“, – sako LPTF vadovė Sandra Varanavičė.

Šiuo metu Lietuvos paplūdimio teniso federacijos reitingo sistemoje yra užsiregistravę 129 vyrai ir 82 moterys.

LPTF Lietuvos paplūdimio teniso čempionatus rengia nuo 2012 m.

Organizatorių nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode